Global Dignity Day

Hei! I dag var det noen fra en uavhengig organsisasjon, Global Dignity, og hadde et lite foredrag eller timer, eller hva man skal kalle det. De skal på besøk til 150 skoler rundt om i landet, og det de snakker om er verdighet. De snakket om hvordan vi kan løfte hverandre frem, og toleranse, omtanke og ikke minst respekt for hverandre. Kronprins Haakon og 2 karer til stiftet dette initiativet etter et møte om internasjonale utfordringer under Economic Forum, og de så en mulighet til å bruke ordet verdighet for en positiv endring og utvikling.

De delte oss inn i grupper i klassen og snakket om hva verdighet betyr for oss, og historier hvor vi har følt godt om oss selv etterpå, der du kanskje har hjulpet noen eller fått hjelp, eller et fint kompliment for eksempel. Jeg er sikker på at vi alle en eller annen gang har følt godt om oss selv en gang hvor, f.eks. du har sett en mann miste lommeboka si og du løper bort og gir den til han og han blir helt i ekstase, eller hvor noen har gitt deg et kompliment, "Åh, så fin du var i dag!" eller noe. Det er disse små tingene som teller! Det forandrer livet ditt, kanskje for èn dag, eller kanskje for resten av livet. Man ønsker vel å føle seg bra hele tiden, og hvis man bare gjør en liten ting hver dag, du trenger jo ikke å være en superhelt som redder liv, men bare hjelpe en gammel dame som ikke rekker opp til hylla i butikken for eksempel, da vil jo livet ditt forandre seg! 

Jeg er ikke en person som er så veldig flink på det der, men alikevell vet jeg hvor mye det gjør for èn, enten deg selv eller noen andre. Derfor har jeg satt meg mål og bli flinkere på det, gi komplimenter, hjelpe de som jeg ser sliter. Det er derfor jeg liker å gå på Helse og Sosial, hvor jeg kan hjelpe og kanskje oppmuntre andre mennesker på den måten hver dag. 

 

http://www.globaldignity.no/ hvis dere vil vite mer :-)

- Frida

Har Global Diginity vært hos dere?


  0 kommentarer


Skriv en ny kommentar

Navn:


E-post:


Bloggadresse:
Husk meg?
Designet er laget av http://missindecisive.blogg.no

Velkommen til bloggen min! Jeg er en jente på 15 som blogger mest om hverdagen min + litt andre ting. Håper du liker bloggen min, og blir veldig glad for kommentarer.

+ Legg meg til som vennOktober 2012
August 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011


Blogg

bilde


hits --------------------------------------------------------------------------------